REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa s listovými saláty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilovaná marinovaná kuřecí prsa servírovaná na listech salátu přelitých ochucenou zálivkou, zdobená grilovaným řapíkatým celerem a bylinkami.


Ingredience:
600 gkuřecích prsou
2 ksřapíkatého celeru
sůl
Na marinádu:
2 lžičkystrouhaného zázvoru
1 lžičkachilli
3 lžíce olivového oleje
1 lžícesójové omáčky
100 mllimetkové šťávy
1 ksstroužku česneku
1 ksšalotky
Na salát:
4 lžíceolivového oleje
1 lžícecitronové šťávy
2 ksstroužků česneku
1/2 kshlávky ledového salátu
1/2 kssalátu biondo
1/2 kssvazku jarních cibulek
mletý pepř
sůl
Na ozdobu:
čerstvé nasekané bylinky

Postup:

1. Na marinádu do mísy dáme oloupaný utřený stroužek česneku, oloupanou na jemno nasekanou šalotku, limetkovou šťávu, na jemno nastrouhaný zázvor, nasekané chilli, sójovou omáčku, olivový olej a vše dobře promícháme
2. Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme, podélně překrojíme napůl, naložíme do marinády a necháme 2 hodiny marinovat
3. Saláty rozdělíme na listy, omyjeme, osušíme, natrháme a promícháme s očištěnými na kolečka nakrájenými jarními cibulkami
4. Oloupané prolisované stroužky česneku rozmícháme s citronovou šťávou, pak za stálého míchání postupně přilijeme olivový olej, osolíme, opepříme a připraveným dresinkem přelijeme salát
5. Prsa vyjmeme z marinády, osolíme, po obou stranách je opečeme na grilu a stejně opečeme i kousky řapíkatého celeru
6. Prsa servírujeme na salátu přelitém zálivkou, dozdobíme grilovaným řapíkatým celerem a čerstvými bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy