Kuřecí prsa plněná játrovou nádivkou, podušená doměkka, servírovaná s červenou omáčkou z výpeku.
Ingredience:
4 ks | kuřecích prsou |
200 ml | červeného vína |
1 lžička | solamylu |
3 lžíce | kečupu |
mletý pepř | |
voda | |
sůl | |
Na nádivku: | |
100 g | kuřecích jater |
100 g | žampionů |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
petrželka kudrnka | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Na rozpáleném oleji orestujeme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěná, omytá, na menší kousky nakrájená játra i žampiony, vše společně orestujeme, krátce podusíme, osolíme, opepoříme, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku, promícháme a necháme vychladnout
2. Do očištěných kuřecích prsou uděláme nožem kapsu, naplníme nádivkou (část ponecháme na omáčku), spíchneme párátkem, na povrchu osolíme, opepříme, zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji, podlijeme vodou a zvolna dusíme doměkka
3. Zbylou nádivku dáme na pánev, zalijeme kečupem, červeným vínem, podle potřeby podlijeme trochou vody, zahustíme solamylem, chvíli povaříme, dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s americkými bramborami.