REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa s jatýrky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí prsa plněná játrovou nádivkou, podušená doměkka, servírovaná s červenou omáčkou z výpeku.


Ingredience:
4 kskuřecích prsou
200 mlčerveného vína
1 lžičkasolamylu
3 lžícekečupu
mletý pepř
voda
sůl
Na nádivku:
100 g kuřecích jater
100 gžampionů
1 kscibule
mletý pepř
petrželka kudrnka
olej
sůl

Postup:

1. Na rozpáleném oleji orestujeme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěná, omytá, na menší kousky nakrájená játra i žampiony, vše společně orestujeme, krátce podusíme, osolíme, opepoříme, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku, promícháme a necháme vychladnout
2. Do očištěných kuřecích prsou uděláme nožem kapsu, naplníme nádivkou (část ponecháme na omáčku), spíchneme párátkem, na povrchu osolíme, opepříme, zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji, podlijeme vodou a zvolna dusíme doměkka
3. Zbylou nádivku dáme na pánev, zalijeme kečupem, červeným vínem, podle potřeby podlijeme trochou vody, zahustíme solamylem, chvíli povaříme, dochutíme solí a pepřem.

Doporučení:

Podáváme s americkými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy