Kuřecí prsa podušená na cibulovém základě s česnekem, estragonem, hořčicí a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
4 ks | kuřecích prsou |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | cibule |
2 hrnky | kuřecího vývaru |
0,5 hrnku | suchého bílého vína |
1 lžička | hořčice |
2 lžíce | sekaného čerstvého estragonu |
2 lžíce | másla |
necelý hrnek smetany na šlehání | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Ve větší pánvi na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a oloupaný, na jemno nasekaný česnek
2. Přidáme omytá, osušená kuřecí prsa, krátce osmahneme, zalijeme kuřecím vývarem a bílým vínem, osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci na drobno nasekaného estragonu, hořčici a dusíme na mírném plameni, dokud maso nezměkne (cca 10 minut)
3. Maso vyjmeme, dvě třetiny sosu necháme odpařit, zbytek zahustíme smetanou a omáčku svaříme do zhoustnutí
4. Nakonec přidáme zbývající estragon, dochutíme solí, pepřem, dáme zpět kuřecí prsa a už jen prohřejeme.
Podáváme s vařenými bramborami.