REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa s citronovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hrubší kousky z kuřecích prsou opečené na oleji, podušené spolu se zakysanou smetanou a dalšími ingrediencemi, servírované s rýží.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gkuřecích prsíček
200 gzakysané smetany
200 gkarotky
2 lžíceoleje
2 kscitróny
1 ksjarní cibulky
pepř
sůl
Na přílohu:
2 šálkyrýže
7 šálkůvody
1 lžičkainstantního bujónu
1 lžičkasoli

Postup:

1. Vymačkáme šťávu z citrónu, kuřecí maso nakrájíme na hrubší proužky, cibulku na silnější kolečka, obojí v rozpáleném oleji opečeme dozlatova
2. Maso zalijeme citrónovou šťávou, přidáme zakysanou smetanu a necháme přejít varem, osolíme a okořeníme pepřem
3. Mrkev oškrábeme nakrájíme na proužky a ve vařící osolené vodě vaříme 3-4 minuty, pak ji okamžitě propláchneme pod studenou vodou, necháme důkladně okapat
4. Rýži v hustém sítě opereme, zalijeme 7 šálky vody a krátce povaříme, ochutíme ji bujónem v prášku, osolíme a na mírném plameni dovaříme doměkka
5. Maso s citronovou omáčkou podáváme s rýži smíchanou se spařenou mrkví.

Doporučení:

Pokrm můžeme ozdobit snítky meduňky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy