REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa na pažitce s těstovinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí prsa i s kůží zprudka opečená na pánvi, servírovaná s těstovinami přelitými smetanovou omáčkou z výpeku. Recept z pořadu Česko vaří s Pohlreichem živě.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí prsa i s kůží
200 mlsuchého bílého vína
150 mlsmetany ke šlehání
150 mlkuřecího vývaru
100 mlrostlinného oleje
1 lžičkačerstvě nasekané pažitky
čerstvě vymačkaná šťáva z půlky citronu
pepř
sůl
Na těstoviny:
250 gsilnějších vaječných těstovin (pappardelle, tagliatelle ...)
50 gmásla
voda
sůl

Postup:

1. Kuřecí prsa z obou stran osolíme a okořeníme pepřem
2. Připravená prsa zprudka opečeme na dobře rozehřátém oleji a to nejprve kůží dolů, opékáme asi 10 minut, maso občas otočíme, hotové kousky kuřete uchováme v teple
3. Do výpeku v pánvi nalijeme víno, necháme ho odpařit a pak nalijeme vývar, obsah pánve svaříme na polovinu, nakonec omáčku dochutíme smetanou, chvíli ji necháme provařit, dochutíme citronovou šťávou a podle chuti i solí a pepřem
4. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě, postupujeme dle návodu na obalu
5. Měkké těstoviny vyndáme a necháme důkladně okapat, vložíme je do pánve s rozpuštěným máslem, promícháme, nakonec je rozdělíme na talíře
6. V této fázi do omáčky přidáme čerstvě nasekanou pažitku a kuřecí maso a vše krátce prohřejeme
7. Maso rozdělíme na talíře s těstovinami, které hojně přelijeme omáčkou a ozdobíme zbylou pažitkou, ihned podáváme.

Doporučení:

Kuřecí prsa můžeme těsně před servírováním podélně rozkrájet, budou sek pak s těstovinami lépe jíst.

Poznámka:

Dvě snítky tymiánu dodají omáčkovému základu další rozměr.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

Když nemůžete do kavárny: Jak na výborný domácí brunch

Nenechte se negativně ovlivnit už pěkně dlouho trvajícími omezeními a dopřejte si krásné ráno, přestože nemůžete do oblíbené kavárny. Máme pár tipů, jak si doma připravit ten nejlepší dopolední brunch.

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

3 snadné a zdravé recepty pro každého!

Chybí vám dovolená u moře, tamější jídlo? Připomeňte si cestování alespoň tematickou večeří s cizokrajným jídlem. A potěšte celou rodinu společně s osvědčenými produkty od Drůbežářského závodu Klatovy.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy