REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa na okurkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečená kuřecí prsa, podušená spolu se zeleninou doměkka.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvětší kuřecí prsa
4 kssladkokyselé okurky i s trochou nálevu
1 kscibule
200 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
2 lžíceoleje
mleté nové koření
hladká mouka
černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Opláchnutá a důkladně vysušená kuřecí prsa osolíme, okořeníme pepřem a lehce je poprášíme moukou
2. Oloupanou cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném oleji, přidáme maso a zprudka všechny plátky, z obou stran, opečeme 3. Očištěnou kořenovou zeleninu spolu s okurkami nakrájíme na kostičky a přidáme ji k opečenému masu, vše mírně podlijeme vodou, výpek ochutíme novým kořením a 2 lžícemi okurkového nálevu
4. Pokrm pod pokličkou chvíli podusíme, řídkou omáčku zahustíme trochou mouky rozmíchané v melém množství studené vody
5. Vše ještě chvíli povaříme a můžeme podávat například s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy