Zprudka opečená kuřecí prsa, podušená spolu se zeleninou doměkka.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | větší kuřecí prsa |
4 ks | sladkokyselé okurky i s trochou nálevu |
1 ks | cibule |
200 g | kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) |
2 lžíce | oleje |
mleté nové koření | |
hladká mouka | |
černý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Opláchnutá a důkladně vysušená kuřecí prsa osolíme, okořeníme pepřem a lehce je poprášíme moukou
2. Oloupanou cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném oleji, přidáme maso a zprudka všechny plátky, z obou stran, opečeme 3. Očištěnou kořenovou zeleninu spolu s okurkami nakrájíme na kostičky a přidáme ji k opečenému masu, vše mírně podlijeme vodou, výpek ochutíme novým kořením a 2 lžícemi okurkového nálevu
4. Pokrm pod pokličkou chvíli podusíme, řídkou omáčku zahustíme trochou mouky rozmíchané v melém množství studené vody
5. Vše ještě chvíli povaříme a můžeme podávat například s vařenou rýží.