REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa na medu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná kuřecí prsa opečená a pak podušená na pánvičce zakrytá poklicí spolu s meruňkami, servírovaná přelitá sladkou omáčkou z výpeku.


Ingredience:
4 kskuřecích prsou
4 kspevnějších meruněk
4 lžícemedu
2 lžícesójové omáčky
Směs na potření:
4 lžíceoleje
10 kshřebíčků
1 ksstroužku česneku
špetka mleté skořice
sůl

Postup:

1. Hřebíčky roztlučeme v hmoždíři a prosejeme do misky, přidáme špetku mleté skořice, oloupaný prolisovaný stroužek česneku, asi 4 lžíce oleje, lehce osolíme a vše promícháme
2. Kuřecí maso opláchneme, osušíme, opatrně naklepeme, potřeme připravenou směsí a necháme 2 hodiny odležet v chladnu
3. Pak kuřecí prsa vložíme do rozehřáté pánve, zprudka je z jedné strany opečeme, obrátíme, přidáme rozpůlené a vypeckované meruňky nakrájené na měsíčky, pánev zakryjeme poklicí a maso s meruňkami podusíme asi 5 minut
4. Na závěr přilijeme med a sójovou omáčku a už jen krátce prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo opečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy