Rychlá minutka z kuřecích prsních řízků, jablek, jablečného cidru nebo jablečného džusu, rozmarýnu, másla, soli a koření.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
2 ks | kuřecích prsíček |
2 ks | větší jablka |
2 ks | snítky rozmarýnu |
1 dl | jablečného cidru (lze nahradit jablečným džusem) |
drcený barevný pepř | |
máslo | |
sůl |
Postup:
- Kuřecí prsa v celku na másle opečeme na mírném ohni ze všech stran 3-4 minuty, opečená prsa odložíme stranou a nakrájíme na plátky.
- Do šťávy po pečení přidáme oloupané tak 1 cm silné plátky jablek, poklademe nakrájenými kuřecími prsy, podlijeme cidrem, prsa osolíme, vložíme snítky rozmarýnu, přiklopíme, dusíme zhruba 5 minut, aby se plátky jablek nerozvařily.
- Jablka rozložíme na talíř, poklademe plátky prsíček, přelijeme šťávou, ochutíme mletým barevným pepřem, podáváme s vařenými brambory.
Text i foto: D.M.