REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa na divoko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na másle zprudka opečená kuřecí prsa, podušená s divokým kořením, servírovaná přelitá smetanovou omáčkou připravenou z výpeku.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecích prsíček
100 gžampiónů nebo jiných tvrdých čerstvých hub
20 gmásla
20 dclkysané smetany
6 kszrnek černého pepře
6 kskuliček nového koření
1 ksbobkového listu
1/2 kscitrónu
1/2 kscibule
1 lžícevišňové marmelády
1 lžícehladké mouky
1 lžičkatymiánu
voda
sůl

Postup:

1. Prsa mírně naklepeme, osolíme a zprudka je opečeme na rozehřátém másle
2. K masu přidáme na drobno nakrájenou cibulku, koření, čtvrtky hub, vše mírně podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka
3. Maso s houbami vyjmeme, uchováme v teple, výpek přecedíme, vrátíme zpět do pánve i s houbami, přidáme marmeládu a zalijeme smetanou zahuštěnou moukou, krátce povaříme
4. Jednotlivé porce masa přeléváme omáčkou, zdobíme plátky citrónů a podáváme například s těstovinami nebo krupicovými noky.

Doporučení:

Houby můžeme také opéci ve fritéze a pak do pokrmu přidat v bodě 3 tohoto receptu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy