REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí polévka (Tori džiru)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na japonskou polévku připravenou z kuřecích stehen, ředkví, hub, karotky a bílého vína.


Ingredience:
2 kskuřecích stehen
1 kspórku
100 gkarotky
100 gředkve
5 hrnečkůvody
3 lžícebílého vína
trochu hub
sůl

Postup:

1. Kuřecí stehna povaříme ve vodě, až maso odpadne od kosti, během varu sbíráme mastnotu z vývaru
2. Maso nakrájíme na malé kousky, dáme zpět do vývaru, vývar přivedeme opět k varu, pak zmírníme plamen
3. Omytou karotku, ředkev a houby nakrájíme na tenká kolečka, která přidáme do polévky
4. Přilijeme víno, sůl a dále vaříme, až se obsah polévky zredukuje na polovinu
5. Na jednotlivé porce nasypeme drobně nakrájené kousky pórku a servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy