Recept na japonskou polévku připravenou z kuřecích stehen, ředkví, hub, karotky a bílého vína.
Ingredience:
2 ks | kuřecích stehen |
1 ks | pórku |
100 g | karotky |
100 g | ředkve |
5 hrnečků | vody |
3 lžíce | bílého vína |
trochu hub | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí stehna povaříme ve vodě, až maso odpadne od kosti, během varu sbíráme mastnotu z vývaru
2. Maso nakrájíme na malé kousky, dáme zpět do vývaru, vývar přivedeme opět k varu, pak zmírníme plamen
3. Omytou karotku, ředkev a houby nakrájíme na tenká kolečka, která přidáme do polévky
4. Přilijeme víno, sůl a dále vaříme, až se obsah polévky zredukuje na polovinu
5. Na jednotlivé porce nasypeme drobně nakrájené kousky pórku a servírujeme.