REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí perkelt s noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované kousky kuřecích noh podušené na cibulovém základě spolu s rajčaty a paprikami.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce perkeltu:
4 kskuřecí stehna horní s kůží
2 kscibule
2 ksrajčat
1 kspaprikového lusku
100 gmásla
100 gzakysané smetany na ozdobení
500 mlvody nebo drůběžího vývaru
200 mlsmetany
1/2 lžícehladké mouky
1/2 lžícemleté sladké papriky (maďarské)
čerstvě umletý pepř
olej
sůl
Na noky:
500 ghladké mouky
100 mlvody
5 ksvajec
1 lžíceslunečnicového oleje
1 lžičkasoli

Postup:

1. Omytá a okapaná kuřecí stehna vykostíme, naporcujeme, okořeníme pepřem a osolíme, zprudka je opečeme na rozpáleném oleji
2. V hrnci rozehřejeme máslo, dozlatova osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme mouku, mletou červenou papriku a krátce vše orestujeme
3. Přilijeme vodu nebo drůbeží vývar, zamícháme, vložíme obrané kousky kuřecích noh a 10 minut podusíme
4. Přidáme smetanu, necháme projít varem a dochutíme solí a pepřem
5. Rajčata a papriky zbavené jadřinců nakrájíme na větší kostky, prudce a krátce je orestujeme na rozpáleném oleji a pak je přidáme k masu, zamícháme
6. Kuřecí perkelt servírujeme s noky.

Příprava noků:
1. Z vajec, mouky, soli a vody vymícháme v misce hladké těstíčko
2. Skrz hrubé díry cedníku na noky zavaříme těsto ve vroucí, mírně osolené vodě s kapkou oleje, vaříme 5-7 minut
3. Noky vybereme pomocí sítka a propláchneme studenou vodou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

6 tipů na bezpečný detox

Střevo je branou do těla. Prochází jím vše, co zkonzumujeme a většina z toho se zde také vstřebává. Jakékoliv poškození či disbalance střevní mikroflóry se může ošklivě podepsat na našem zdraví a potažmo psychice. Nový rok je ideální čas začít očistu těla a dobít energii na vše nadcházející. Držte se těchto jednoduchých 6 tipů a detox pro vás bude radostí.

číst dále ...

Cena medu zůstane i přes velký nedostatek českého lesního medu stejná, očekává se rekordní zájem

Český lesní med koncem ledna v obchodech dojde z důvodu špatné snůšky, komentuje situaci Milan Špaček z firmy Medokomerc, která je největším tuzemským zpracovatelem medu. Včely vyprodukovaly v roce 2020 nejméně medu za posledních 20 let.

číst dále ...

Vliv olivového oleje na vaše zdraví

Právě v této době je vhodné věnovat zvýšenou pozornost a péči svému zdraví. Již Homér označoval olivový olej za tekuté zlato, a to ještě zdaleka neměl k dispozici tolik vědeckých studií, jako máme my dnes. Pravidelné užívání olivového oleje je vhodné nejen pro prevenci civilizačních chorob, jako je rakovina a cukrovka, ale koriguje i hladinu cholesterolu nebo chrání krevní oběh. A jak jistě víte, lze ho užívat nejen vnitřně, ale také na tělo nebo vlasy.

číst dále ...

Stylové streetfoodové recepty pro vás a vaše přátele

Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovné a známé české food-blogerky Markéta v troubě a S vášní pro jídlo, pro vás připravily chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.

číst dále ...

Nápadité recepty, díky nimž zase dopnete kalhoty

Leden, do kalhot vlezem. I tak bychom si mohli s nadsázkou poupravit známou českou pranostiku. Vánoční hodování se na nás totiž většinou podepíše a v prvním měsíci roku můžeme mít problém dopnout pásek, kalhoty, sukni… Navíc se zase proměnily naše chutě a my toužíme po něčem vyloženě lehkém, nepříliš mastném. Pozor, to ovšem neznamená, že to nebude dobré! Pokud je pokrm nabitý kvalitními surovinami, které poznáte také díky značkám kvality (např. Klasa, Regionální potravina nebo Bio), zažijete chuťové orgie. A navíc pak budete mít v bříšku jako v pokojíčku. Pojďme na to.

číst dále ...

Suchej únor? Tak na ten se napijem – nealkoholický Hrozňáček od Rybízáku k tomu přímo vybízí

Únor se v České republice zapsal jako měsíc bez alkoholu. Pokud neradi trháte partu, ale chuť vína by vám chyběla, přesedlejte v únoru na nealkoholické ovocné víno. V sortimentu české značky Rybízák najdete výborné víno Hrozňáček – chutná skvěle, ale je bez alkoholu.

číst dále ...

Špaldová mouka v kuchyni

Věděli jste, že existuje něco jako pšenice špalda? Ano, opravdu existuje. A právě z ní se vyrábí špaldová mouka. K její výrobě se používají celá zrna včetně obalové části, díky tomu špaldová mouka obsahuje velké množství prospěšných látek. Naši prapraprapraprarodiče z ní vařili a pekli zcela běžně, nyní se do kuchyní opět vrací. Třikrát hurá.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy