REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí perkelt s noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované kousky kuřecích noh podušené na cibulovém základě spolu s rajčaty a paprikami.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce perkeltu:
4 kskuřecí stehna horní s kůží
2 kscibule
2 ksrajčat
1 kspaprikového lusku
100 gmásla
100 gzakysané smetany na ozdobení
500 mlvody nebo drůběžího vývaru
200 mlsmetany
1/2 lžícehladké mouky
1/2 lžícemleté sladké papriky (maďarské)
čerstvě umletý pepř
olej
sůl
Na noky:
500 ghladké mouky
100 mlvody
5 ksvajec
1 lžíceslunečnicového oleje
1 lžičkasoli

Postup:

1. Omytá a okapaná kuřecí stehna vykostíme, naporcujeme, okořeníme pepřem a osolíme, zprudka je opečeme na rozpáleném oleji
2. V hrnci rozehřejeme máslo, dozlatova osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme mouku, mletou červenou papriku a krátce vše orestujeme
3. Přilijeme vodu nebo drůbeží vývar, zamícháme, vložíme obrané kousky kuřecích noh a 10 minut podusíme
4. Přidáme smetanu, necháme projít varem a dochutíme solí a pepřem
5. Rajčata a papriky zbavené jadřinců nakrájíme na větší kostky, prudce a krátce je orestujeme na rozpáleném oleji a pak je přidáme k masu, zamícháme
6. Kuřecí perkelt servírujeme s noky.

Příprava noků:
1. Z vajec, mouky, soli a vody vymícháme v misce hladké těstíčko
2. Skrz hrubé díry cedníku na noky zavaříme těsto ve vroucí, mírně osolené vodě s kapkou oleje, vaříme 5-7 minut
3. Noky vybereme pomocí sítka a propláchneme studenou vodou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy