REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí perkelt s noky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená kuřecí stehna podušená na cibulovém základě spolu s paprikami a rajčaty.


Ingredience:
4 kskuřecích stehen
4 ksvelkých rajčat
3 ksstřední cibule
1 ksčervené papriky
1 kszelené papriky
mletá paprika
mletý pepř
sádlo
voda
sůl
Na noky:
400 ghrubé mouky
100 ghladké mouky
50 gmásla
1/4 lmléka
1 ksvejce
1 lžičkasoli
voda

Postup:

1. Očištěná kuřecí stehna omyjeme, osušíme, každé stehno rozsekneme v kloubu na dvě části, osolíme a zprudka opečeme na rozehřátém sádle
2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, omyté papriky zbavíme jádřince, pokrájíme na nudličky, rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na menší kousky
3. Na rozehřátém sádle dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme mletou paprikou, přidáme maso, papriky, rajčata, ochutíme solí, pepřem a zvolna vše dusíme ve vlastní šťávě doměkka (během dušení můžeme maso podlít trochou vody)
4. Podáváme s noky nebo těstovinami.

Příprava noků:
1. Změklé máslo utřeme s rozklepnutým vejcem, přidáme sůl, mléko, mouku a vypracujeme tužší těsto, které rozdělíme na několik podlouhlých válečků
2. Válečky pokrájíme na noky, které povaříme ve vroucí osolené vodě asi 10-15 minut(podle velikosti)
3. Scedíme je a propláchneme studenou vodou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy