REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí paličky teriyaki

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované kuřecí paličky pečené dozlatova.


Ingredience:
12 kskuřecích paliček
Na marinádu:
1/2 lžičkymletého zázvoru
1/2 lžičkysušeného česneku
3 lžícehnědého cukru
2 lžícesherry (nemusí být)
necelý hrnek sójové omáčky
olej

Postup:

1. Kuřecí paličky očistíme, opláchneme a osušíme
2. Ve velkém igelitovém sáčku smícháme olej, sójovou omáčku, hnědý cukr, mletý zázvor, sušený česnek a sherry
3. Přidáme kuřecí paličky, sáček uzavřeme a několikrát důkladně obrátíme a protřepeme, aby se maso dobře obalilo, pak zakryjeme a necháme za občasného obracení nejméně 1 hodinu v lednici marinovat (nejlépe však přes noc)
4. Potom kuřecí paličky vyjmeme z marinády, necháme okapat, rozložíme v jedné vrstvě na plech vyložený alobalem, vložíme do trouby a pečeme odkryté při 180 °C dozlatova (asi 30-45 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy