REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí paličky Teriyaki s ananasovou rýží

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve sladkokyselé ostré marinádě marinované kuřecí paličky, zprudka opečené na pánvi, zapečené v troubě spolu s omáčkou, kostkami ananasu, paprikou, cibulí a rýží.


Ingredience:
olej
sůl
Na rýži:
1 hrnekrýže basmati (nebo jasmínové)
1 konzervana kostky pokrájeného ananasu
1 ksčervené papriky
1 kscibule
Ostatní:
1-2 lžícesezamu
jarní cibulka
sůl
8-10 kskuřecích paliček
4 ksstroužky česneku
1/3 hrnkusójové omáčky
4 lžícevinného octa
3 lžícehnědého cukru
1 lžícenastrouhaného zázvoru
1/2 lžícesladké chilli omáčky
2 lžičkykukuřičného škrobu

Postup:

1. Připravíme si marinádu; smícháme prolisovaný česnek spolu s nastrouhaným zázvorem, sójovou omáčkou, cukrem, octem, chilli omáčkou a škrobem. Paličky do této marinády naložíme na 2 hodiny, klidně ale i přes celou noc
2. Druhý den na rozehřátém oleji marinované paličky z obou stran opečeme dozlatova, pěkně zprudka, aby se maso zatáhlo a kůže pěkně obarvila, pak maso vytáhneme a dáme stranou
3. Ve stejné pánvi orestujte na kolečka nebo kostičky pokrájenou cibuli a proužky papriky, přisypte rýži, tu zalijeme nálevem z konzervy ananasu, kterou doplníme vodou na množství 3 hrnky
4. Vmícháme kostičky ananasu, zbylou marinádu, chvíli vše prohřejeme, pak do omáčky vložíme kuřecí paličky
5. Vše mírně osolíme, přiklopíme poklicí a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C na 50 minut péct, jednou nebo dvakrát maso v hrnci prohážeme
6. Před podáváním jednotlivé porce posypeme sezamem a nasekanou jarní cibulkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Tipy na jídla z domácích karanténových zásob

Strach z nedostatku potravin nás donutil nakupovat víc než jsme zvyklí. České rodiny vzaly obchody s potravinami útokem a teď řeší, co s nakoupenými trvanlivými potravinami, aby jen nestály ve skříni. Proč to ale nebrat optimisticky a vrhnout se do této nové výzvy tak, aby z ní profitovala i naše střeva? Navíc jde o jídla zdravá, vyvážená a šetrná k vašemu rozpočtu.

číst dále ...

Restaurace Styl&Interier čelí krizi přípravou obědů zdarma pro zdravotníky nemocnice Na Bulovce #jidloprobulovku

Vyhlášený nouzový stav a s ním spojená nejistota znamená pro většinu restauračních provozů boj o holé přežití. Čelit nečekané situaci bezplatnou pomocí zdravotníkům nemocnice Na Bulovce se rozhodl pan Marek Dudák, majitel oblíbeného bistra Styl&Interier v centru Prahy.

číst dále ...

Salente Cuco, hlavní chod a příloha vařené najednou

Multifunkční elektrický hrnec Salente Cuco ztělesňuje moderní vaření pro 21. století. V hrnci uvaříte své oblíbené pokrmy zdravě, snadno a rychle. Elektrické hrnce nabízí jednoduchý a zdravý způsob přípravy pokrmů. Díky svým automatickým funkcím navíc v kuchyni dokážou ušetřit čas i práci. Multifunkční hrnec Salente Cuco využijete jako tlakový, pomalý, napařovací, ale i jako rýžovar, jogurtovač, sterilizátor, skvěle v něm připravíte vajíčka na různý způsob, umožňuje smažení nebo restování. Jste-li příznivci zdravého vaření, jistě se Vám bude zamlouvat program vaření v páře. Páru využijete i pro sterilizaci např. kojeneckých lahví či lahví na zavařování.

číst dále ...

Do krabičky s sebou! Podpořte oblíbené podniky

Jsme doma a život jakoby se na chvíli zastavil. Máme čas věnovat se dětem, dočíst knížku, kterou jsme dostali pod stromeček, udělat letos opravdu důkladný jarní úklid. Ne každému ale situace přinesla vytoužený výdech. Gastronomie, spolu s ostatními lokálními malými podniky, které jsme si tak oblíbili, trpí a možná nepřežije nejbližší týdny, pokud jim nepomůžeme přečkat toto těžké období.

číst dále ...

Tradiční i originální recepty, které oceníte nejen o Velikonocích

Poslední roky se stalo velkým trendem hledat nové recepty na internetu. I když stále je mezi námi mnoho těch, kteří si libují v tištěných časopisech a rádi si vystřihují recepty, co je zaujmou. Podle čeho se rozhodujete, že si daný pokrm připravíte? Nejspíše podle fotky a použitých surovin. Jaký je další krok? Dojít na nákup a vybrat např. vejce, slaninu, pečivo, máslo, jogurt. To jsou ingredience, s nimiž v březnu pracuje web akademiekvality.cz, plný zajímavých receptů a tipů ohledně potravin. Odborníci vám tam také poradí, jak se zorientovat v ohromném množství potravin, abyste poznali, které z nich jsou opravdu kvalitní. Zárukou jsou mj. značky kvality (např. Klasa nebo Regionální potravina) nacházející se na obalech výrobků.

číst dále ...

Víme, jak posílit imunitu v době koronaviru: Připravte si vitamínové menu

V době koronavirové infekce, která se šíří světem, je důležité podpořit fungování imunitního systému. Jak na to? Zkuste si připravit zdravé menu z dostupných surovin ve vaší lednici. Všechny recepty jsou jednoduché, rychlé a pomoci vám mohou i vaše děti.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy