REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí paličky Teriyaki s ananasovou rýží

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve sladkokyselé ostré marinádě marinované kuřecí paličky, zprudka opečené na pánvi, zapečené v troubě spolu s omáčkou, kostkami ananasu, paprikou, cibulí a rýží.


Ingredience:
olej
sůl
Na rýži:
1 hrnekrýže basmati (nebo jasmínové)
1 konzervana kostky pokrájeného ananasu
1 ksčervené papriky
1 kscibule
Ostatní:
1-2 lžícesezamu
jarní cibulka
sůl
8-10 kskuřecích paliček
4 ksstroužky česneku
1/3 hrnkusójové omáčky
4 lžícevinného octa
3 lžícehnědého cukru
1 lžícenastrouhaného zázvoru
1/2 lžícesladké chilli omáčky
2 lžičkykukuřičného škrobu

Postup:

1. Připravíme si marinádu; smícháme prolisovaný česnek spolu s nastrouhaným zázvorem, sójovou omáčkou, cukrem, octem, chilli omáčkou a škrobem. Paličky do této marinády naložíme na 2 hodiny, klidně ale i přes celou noc
2. Druhý den na rozehřátém oleji marinované paličky z obou stran opečeme dozlatova, pěkně zprudka, aby se maso zatáhlo a kůže pěkně obarvila, pak maso vytáhneme a dáme stranou
3. Ve stejné pánvi orestujte na kolečka nebo kostičky pokrájenou cibuli a proužky papriky, přisypte rýži, tu zalijeme nálevem z konzervy ananasu, kterou doplníme vodou na množství 3 hrnky
4. Vmícháme kostičky ananasu, zbylou marinádu, chvíli vše prohřejeme, pak do omáčky vložíme kuřecí paličky
5. Vše mírně osolíme, přiklopíme poklicí a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C na 50 minut péct, jednou nebo dvakrát maso v hrnci prohážeme
6. Před podáváním jednotlivé porce posypeme sezamem a nasekanou jarní cibulkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy