REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí paličky na zelí, gnocchi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí paličky upečené na zelí úžasně provoní a dochutí zelí, domácí bramborové gnocchi jsou pak velice vhodnou a dekorativní přílohou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4-8 kskuřecích paliček (části stehen)
200 gpaprikového uzeného bůčku
100 gsádla
1 ksvelké cibule nebo dvě menší
1 balíčekkysaného zelí
kmín
pepř
sůl
Na gnocchi:
1 kgbrambor
300 gpolohrubé mouky
100 gmásla
3 ksžloutky
1 hrstnastrouhaného parmazánu
muškátový oříšek
voda
sůl
olivový olej na pokapání

Postup:
  1. Do kuřecích paliček vetřeme sůl, okmínujeme a okořeníme pepřem
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, bůček rozkrájíme na kostičky
  3. Zelí scedíme, pokud je moc kyselé, můžeme ho propláchnout vodou
  4. Pekáč vymažeme sádlem, na dno rozložíme kolečka cibule, na cibuli rozprosdtřeme kostičky bůčku, pak vložíme zelí, na vrch poklademe kuřecí paličky
  5. Mírně podlijeme vodou a pečeme nejprve zaklopené asi 1 hodinu na 180 °C, pak dopékáme dozlatova odklopené
  6. Porce kuřete servírujeme na lůžku ze zelí, obloženém gnocchi.

Příprava gnocchi:

  1. Brambory i se slupkou uvaříme doměkka, ještě teplé oloupeme a důkladně rozmačkáme
  2. Rozpuštěné máslo smícháme se žloutky, hmotu nalijeme do rozmačkaných brambor a směs rozmixujeme nejlépe ručním mixérem
  3. Osolíme, dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a přimícháme nastrouhaný parmazán
  4. Nakonec do těsta pozvolna přimícháme polohrubou mouku (s moukou opatrně, aby nebyly gnocchi gumové)
  5. Těsto rozdělíme na třetiny, vytvarujeme šišky, ty nakrájíme na malé dílky z kterých tvarujeme válečky, vidličkou každý váleček mírně rozmáčkneme a pak ho hodíme do mírně osolené vařící vody
  6. Vaříme, dokud nám nočky nevyplavou na povrch
  7. Uvařené gnocchi vybereme sítkem a důkladně okapané pokapeme olivovým olejem, aby se nám nelepily.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy