REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí paličky na polentě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí spodní stehna zapečená spolu s polentou, cherry rajčátky, parmazánem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
500 ginstantní polenty
250 gcherry rajčátek
100 gparmazánu
8 ksspodních stehen
2-3 ksstroužky česneku
2 lžíceolivového oleje
1 lžícemásla
pár snítek rozmarýnu
tuk na vymazání pekáče
sůl

Postup:

1. Kukuřičnou krupici vsypeme postupně a za stálého míchání do vařící osolené vody, polenta je hotová za 3 minuty, správnou hustotu poznáme, že v ní stojí vařečka
2. Osolíme ji, vyklopíme na prkénko a rukama zmáčkneme, aby držela pohromadě
3. Máslo rozpustíme v pánvi a pár minut na něm restujeme oloupaný česnek nakrájený na plátky, aby lehce chytil barvu
4. Zchladlou polentu nalámeme na kousky a dáme na dno tukem vymazaného pekáčku, posypeme nastrouhaným parmazánem, zalijeme česnekovým máslem, promícháme, navrch dáme ze všech stran osolené kuřecí maso, rajčata, rozmarýn a zastříkneme olivovým olejem
5. Znovu osolíme, pečeme, v troubě vyhřáté na 220 °C, 25-30 minut, až bude kůžička na stehnech pěkně do křupava.

Doporučení:

Místo polenty můžeme jako přílohu zvolit menší brambory ve slupce.

Poznámka:

Základní recept na polentu najdete zde: Polenta.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy