Kuřecí spodní stehna zapečená spolu s polentou, cherry rajčátky, parmazánem a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
500 g | instantní polenty |
250 g | cherry rajčátek |
100 g | parmazánu |
8 ks | spodních stehen |
2-3 ks | stroužky česneku |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | másla |
pár snítek rozmarýnu | |
tuk na vymazání pekáče | |
sůl |
Postup:
1. Kukuřičnou krupici vsypeme postupně a za stálého míchání do vařící osolené vody, polenta je hotová za 3 minuty, správnou hustotu poznáme, že v ní stojí vařečka
2. Osolíme ji, vyklopíme na prkénko a rukama zmáčkneme, aby držela pohromadě
3. Máslo rozpustíme v pánvi a pár minut na něm restujeme oloupaný česnek nakrájený na plátky, aby lehce chytil barvu
4. Zchladlou polentu nalámeme na kousky a dáme na dno tukem vymazaného pekáčku, posypeme nastrouhaným parmazánem, zalijeme česnekovým máslem, promícháme, navrch dáme ze všech stran osolené kuřecí maso, rajčata, rozmarýn a zastříkneme olivovým olejem
5. Znovu osolíme, pečeme, v troubě vyhřáté na 220 °C, 25-30 minut, až bude kůžička na stehnech pěkně do křupava.
Místo polenty můžeme jako přílohu zvolit menší brambory ve slupce.
Poznámka:Základní recept na polentu najdete zde: Polenta.