REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí paličky na mlynářský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí paličky obalené v mouce smíchané s mletou červenou paprikou, velmi pozvolna usmažené v oleji dočervena.


Ingredience:
kuřecí paličky (3-4 ks na jednu porci)
300 ghladké mouky
1 sáčekčervené mleté sladké papriky
olej
sůl

Postup:

1. Omytá, důkladně osušená stehna z kuřete osolíme a obalíme v mouce smíchané se sladkou paprikou (poměr cca 1:
1)
2. Opravdu velmi pozvolna smažíme na mírně rozpáleném oleji asi 20 minut, až budou stehýnka tmavě červená.

Doporučení:

Obměna tohoto receptu je, že stehna ještě potřeme prolisovaným česnekem, nebo můžeme do strouhanky přimíchat i trochu černého pepře.

Poznámka:

Pokud přeženeme teplotu oleje a stehna se nám moc rychle usmaží, můžeme je dopéci v troubě nebo mikrovlnce, jinak hrozí, že budou od kosti syrová!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy