Na kontaktním grilu grilované kuřecí nugety servírované se smetanovou omáčkou ochucenou sýrem a bylinkami. Další přílohou jsou těstoviny, v tomto případě penne.
Ingredience:
1 kg | vykostěných kuřecích noh bez kůže |
100 g | nastrouhané goudy |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | jarní cibulky |
1 ks | vejce |
strouhanka | |
pepř | |
sůl | |
Na omáčku: | |
250 ml | smetany ke šlehání |
1 dcl | mléka |
2 ks | obdélníčky taveného sýru |
1 hrst | listů čerstvého špenátu |
1 hrst | bylinek (petrželka, pažitka ...) |
bylinková sůl | |
pepř | |
na zahuštění 1 lžíčku hladké mouky a 1/2 dcl studeného mléka | |
Na těstoviny: | |
1 balení | těstovin penne |
voda | |
sůl |
Postup:
Příprava nugetek:
- Očištěné maso pomeleme, smícháme se strouhankou, vytvoříme kompaktní hmotu, tu necháme v lednici ztuhnout
- Vytvarujeme menší nugetky (koule, které sploštíme), ty pozvolna opékáme na kontaktním grilu (můžeme i na pánvi na troše oleje).
Příprava omáčky:
- Šlehačku s mlékem pozvolna přivedeme téměř k varu, ale nevaříme
- Rozpustíme oba sýry, omáčku ještě zahustíme lžičkou mouky rozmíchané v troše studeného mléka
- Nakonec do omáčky vložíme nadrobno posekaný špenát a bylinky
- Omáčku dochutíme solí a pepřem, jen krátce povaříme a máme hotovo.
Příprava těstovin:
- Postupujeme podle návodu na obalu, ale většinou těstoviny vaříme v mírně osolené vodě tzv. na skus
- Měkké těstoviny vyndáme z vody a necháme v cedníku důkladně okapat.
Kuřecí nugetky s jogurtovým dipem a Smiles
Kuřecí paličky na bylinkách, pečená zelenina s batáty