Orestované kuřecí nudličky, podušené ve smetanové omáčce s rozpuštěným nastrouhaným sýrem.
Ingredience:
400 g | kuřecích prsních řízků |
150 g | eidamu |
250 ml | smetany na vaření |
2 lžíce | hladké mouky |
2 ks | rajčat |
1 ks | kapie |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Na nudličky nakrájená kuřecí prsa, osolíme, okořeníme pepřem a orestujeme je dozlatova na rozpáleném oleji
2. Omytá rajčata a kapii nakrájíme na menší kousky, přidáme ke kuřecímu masu, krátce podusíme
3. Směs na pánvi zalijeme smetanou (měla by mít pokojovou teplotu!) rozmíchanou se 2 lžícemi hladké mouky, necháme přejít varem
4. Sýr nastrouhaný nahrubo nasypeme do omáčky a za stálého míchání ho necháme rozpustit, pokrm dle chuti ještě přisolíme, případně okořeníme pepřem.
Jako přílohu podáváme různé druhy těstovin.
Poznámka:Eidam můžete nahradit nivou, pozor pak na sůl, niva je velmi slaná.