REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka na pánvi orestované kousky kuřecího masa spolu s cibulí, paprikou a dalšími ingrediencemi, směs dochucená kořením, octem balsamiko a černým pivem.


Ingredience:
3 kskuřecí prsa
2 kscibule
1 ksčervená paprika + feferonka (pokud máme rádi pikantní)
1 kskousek cukety (nemusí být)
150 gslaniny
200 mlčerného piva (použila jsem Kozla)
150 mlvývaru nebo vody
2-3 lžíceocta balsamiko
1 lžícesladké papriky (nebo v kombinaci s pálivou, dle chuti)
hladká mouka
pepř
sůl

Postup:

1. Maso, slaninu a zeleninu nakrájíme na nudličky, maso osolíme, okořeníme pepřem a paprikou a zaprášíme moukou, promícháme a orestujeme na oleji
2. Přidáme slaninu a cibuli, opět orestujeme a zalijeme balsamikem, necháme částečně odpařit a pak přilijeme část piva a vývaru, necháme vařit cca 5 minut
3. V této fázi vhodíme papriku (popř. feferonku) a cuketu, podle potřeby podléváme pivem a vývarem také podle toho, kolik chceme omáčky, pokud je omáčka řídká, můžeme ještě zahustit škrobem rozmíchaným ve vodě
4. Nakonec směs dochutíme a můžeme podávat buď s rýží, hranolky nebo třeba s kuskusem.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy