REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí na kari

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka na pánvi opečené kousky kuřecího masa, chvíli povařené podlité vodou, ve výpeku po mase pak připravená kari omáčka z cibule, drůbežího vývaru a dalších ingrediencí, ke konci zjemněná smetanou.


Ingredience:
4 kskuřecí prsa
2 ksmasité papriky (červená + zelená)
1 kscibule
4 lžícemásla
2 lžícehladké mouky
1 lžícekari koření
5 dldrůbežího vývaru
1,5 dlsmetany na vaření
mletý černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Kuřecí prsa pokrájíme, naklepeme, nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme a prudce opečeme na másle
2. Podlijeme troškou vody a dusíme, dokud se voda neodpaří, pak masíčko odložíme na teplé místo
3. Do výpeku ještě přidáme máslo, nakrájenou cibuli a za stálého míchání zpěníme, zasypeme hladkou moukou, přidáme kari koření, zalijeme vývarem a vaříme
4. Přidáme papriky, které jsme si nakrájeli na nudličky, vaříme asi 5 minut
5. Za stálého míchání pak přidáme smetanu na vaření a chvilku vše opět provaříme
6. Do omáčky pak vložíme odložené kuřecí kostky a necháme je pěkně prohřát.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené-varené.sk a také na facebooku: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy