REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí medailonky pod zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky masa podušené na cibulovém základě, v troubě zapečené s kysaným zelím a strouhaným sýrem.


Ingredience:
4 kskuřecích prsou
1kscibule
200 gkysaného zelí
150 gtvrdého sýra
2 lžíceoleje
1 lžičkamletý kmín
voda
sůl

Postup:

1. Očištěná kuřecí prsa opláchneme, osušíme, překrojíme na polovinu, zlehka naklepeme přes potravinářskou fólii a osolíme
2. V pekáčku na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, poklademe ji plátky masa, posypeme mletým kmínem, podlijeme trochou vody a přiklopené 15 minut dusíme
3. Pak na plátky masa navrstvíme kysané zelí, vše posypeme na jemno nastrouhaným sýrem, vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a zapečeme asi 10-15 minut
4. Hotové medailonky přendáme na talíře a servírujeme s vařenými bramborami posypané na drobno nasekanou pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy