REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí maso se zeleninou v pikantní sladko-kyselé omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept původem z Asie na kousky kuřecího masa orestované ve wok pánvi spolu s nudličkami zeleniny, pak zalité domácí ostrou sladko-kyselou omáčkou, chvíli povařené, zdobené sezamem a jarní cibulkou.


Ingredience:
600 gkuřecích nohou bez kosti a kůže
2 ksmasité barevné papriky
2 ksmrkve
1 kscibule
1 ksvejce
1 kschilli papričky
1/4 kspórku
2 lžíceoleje
1 lžičkasušeného zázvoru
0,5 šálkukukuřičného škrobu
drcený pepř
sůl
Na pikantní omáčku:
0,1 šálkukrystalového cukru
0,5 šálkujablečného octa
3 lžícesojové omáčky
2-3 ksčesneku
4 lžícekečupu
2 lžícestudené vody
1 lžícekukuřičného škrobu
sůl
Ostatní:
sezamová semínka a jarní cibulka na ozdobu

Postup:
  1. Kuřecí nohy mírně naklepeme, rozkrájíme na nudličky či menší kostky, smícháme s kukuřičným škrobem, zázvorem a rozšlehaným vejcem, necháme chvíli odležet
  2. Připravím omáčku; do hrnce nasypeme cukr, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno pokrájenou chilli papričku, kečup, přilijeme sójovou omáčku a ocet, osolíme, zamícháme, vše přivedme k varu, v malé misce s trochou vody rozšleháme 1 lžíci kukuřičného škrobu, nalijeme do omáčky, zamícháme, vaříme do zhoustnutí, občas omáčku zamícháme, dochutíme dle chuti cukrem
  3. Zeleninu očistíme, mrkev a papriky nakrájíme na nudličky, pórek a cibuli na kolečka
  4. Na pánvi wok na dobře rozpáleném oleji zprudka orestujeme kuřecí kousky, přidáme zeleninu nakrájenou na nudličky a kolečka, dále restujeme, osolíme, opepříme, nakonec k masu a zelenině nalijeme připravenou omáčku, za stálého míchání necháme vše chvíli povařit
  5. Jednotlivé porce zdobíme semínky sezamu a nasekanou jarní cibulkou.
Doporučení:

Na tento recept lze použít i kuřecí prsa, ale kuřecí nohy jsou chutnější!

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy