REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí maso s dýní a rýží parboiled

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibuli a oleji orestované nudličky kuřecího masa, podušené s kousky zeleniny podlité zeleninovým vývarem, dochucené kurkumou a dýňovým pyré, servírované s uvařenou rýží basmati parboiled.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400-500 gkuřecích prsou
150 gpapriky kapie
70 gbrokolice
70 gmrkve
50 gcibule
20 gčesneku
150 mldýňového pyré
zeleninový vývar
kurkuma
pepř
olej
sůl
Na přílohu:
320 grýže basmati parboiled
voda
olej
sůl

Postup:
  1. Na oleji orestujeme na kostky nakrájenou cibuli, přidáme na větší nudličky nakrájené kuřecí maso, koření, sůl a vše zprudka orestujeme
  2. Očištěnou zeleninu nakrájíme, přidáme k masu, podlijeme vývarem a podusíme spolu s masem
  3. Nakonec směs zahustíme dýňovým pyrém a dochutíme pepřem a solí.
  4. Rýži basmati propláchneme, osolíme, přidáme olej, zalijeme vodou a uvaříme doměkka
  5. Kuřecí maso s dýní podáváme s uvařenou rýží basmati.
Doporučení:

Rýže Menu Gold:

Nejušlechtilejší odrůda rýže, basmati, bývá také nazývána jako královna rýže. Zrno je delší než širší, pevné, rýže je sypká, nelepí se. Pěstuje se v podhůří Himalájí, na polích v Indii a Pákistánu zavlažována vodou z ledovců s vysokým přídavkem minerálů. Výjimečnost Basmati rýže Menu Gold dotváří nejen místo původu, ale i způsob zpracování. Rýže se po sklizni uskladní v suchu nejméně na rok a půl. Získává tak jedinečné aroma a vůni připomínající oříšek.

Dostupné ve všech supermarketech a na www.menugold.cz

Poznámka:

Zdroj a foto: LA Food

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy