REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí maso na myslivecký způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Drobně nakrájené kuřecí maso z prsíček a stehen, podušené na slanině s cibulí, vínem, žampióny a dalšími přísadami.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gkuřecího masa (stehna a prsa)
120 grybízového džemu
120 gčerveného vína
80 gčerstvých žampiónů
80 gslaniny bez kůže
60 gcibule
60 gcitrónu
60 gmásla
8 ghladké mouky
černý mletý pepř
bobkový list
sůl

Postup:

1. Kuřecí maso nakrájíme přes vlákno na menší kousky
2. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na částečně roztavené slanině nakrájené na kostičky a přidáme připraven maso, rozlámaný bobkový list a mletý pepř a mírně osmahneme
3. Orestovanou směs zaprášíme prosátou moukou, přidáme máslo, očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampióny, znovu krátce osmahneme, mírně osolíme, zastříkneme vodou a vínem a krátce podusíme
4. Pokrm dochutíme džemem a citrónovou šťávou a ihned podáváme.

Doporučení:

Pokrm podáváme s vařenými brambory, rýží případně s těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy