REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí maso na indický způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Drobně nakrájená kuřecí maso z prsíček a stehen, osmahnuté na cibuli a podušené s jablky, smetanou a dalšími přísadami.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gkuřecího masa (prsa a stehna)
320 gsmetany 12 %
300 gjablek
80 gcibule
60 gcitrónu
60 gmásla
60 gcibule
12 gcurry koření
8 ghladké mouky
sůl

Postup:

1. Kuřecí maso nakrájíme přes vlákno na tenčí menší plátky
2. Jemně nakrájenou cibuli mírně osmahneme na tuku, přidáme nakrájené maso, orestujeme, přidáme kari koření a máslo, pečlivě promícháme, mírně zaprášíme moukou, znovu krátce osmahneme
3. Pokrm zalijeme smetanou a krátce podusíme
4. Přidáme oloupaná, na plátky nebo drobnější hranolky nakrájená jablka, pokrm mírně osolíme a opět krátce podusíme
5. Nakonec směs dochutíme citrónovou šťávou a ihned podáváme.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme podušenou rýži nebo vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy