Rychlá minutka inspirovaná asijskou kuchyní. Zprudka opečené kuřecí nudličky podušené spolu s paprikou a ořechy.
Ingredience:
3-4 ks | kuřecí prsa |
1 ks | červené a žluté masité papriky |
1 ks | velký stroužek česneku |
1 ks | pórku (stačí 10-15 cm) |
1 ks | chilli papričky |
1 lžíce | pepřové koření |
2 hrsti | slaných oříšků |
2-3 dcl | kuřecího vývaru nebo vody a kousku kostky kuřecího vývaru |
solamyl (škrobová moučka) | |
sójová omáčka | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Prsní řízky nakrájíme na tenké proužky, rozprostřeme je na větší plochu a hojně okořeníme pepřem, osolíme a pokapeme sojovou omáčkou, poprášíme solamylem, chvíli necháme maso odpočinout
2. Omyté papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké proužky (i chilli papričku), pórek dlouhý asi 15 cm nakrájíme na kolečka, česnek rozdrtíme a nasekáme nadrobno
3. Na rozpáleném oleji nejlépe ve wok pánvi dáme restovat česnek a naseknou chilli papričku, po chvíli přidáme na pánev maso a zprudka ho orestujeme, po dalších 2-3 minutách k masu přisypeme oříšky, obsah pánve často promícháme
4. Přidáme nasekaný pórek, papriky, opět vše promícháme a nakonec ingredience podlijeme horkým vývarem (nebo vodou s kouskem rozmíchaného kuřecího vývaru v kostce), necháme na mírném zdroji tepla chvíli podusit, občas vše promícháme
5. Pokrm zahustíme malým množstvím studené vody, ve které jsme rozmíchali trochu solamylu, dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou, ještě 5 minut povaříme a můžeme servírovat.
Jako přílohu podáváme vařenou rýži.