REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí křídla na způsob teriyaki

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná kuřecí křidélka, grilovaná, servírovaná posypaná sezamem.


Ingredience:
12 kskuřecích křidélek
1 lžíceopražených sezamových semínek
Na marinádu:
2 lžičkyčerstvého strouhaného zázvoru
2 lžičkymedu
1 lžičkasezamového oleje
3 lžícesójové omáčky
2 lžícesuchého sherry
1 ksstroužku česneku

Postup:

1. Do mísy dáme oloupaný utřený stroužek česneku, sójovou omáčku, suché sherry, med, na jemno nastrouhaný čerstvý zázvor, sezamový olej a vše dobře promícháme
2. Očištěná kuřecí křídla přidáme do mísy a důkladně je ve směsi obalíme, mísu pak přikryjeme fólií a křidélka necháme 30 minut i déle uležet
3. Potom grilujeme na horkém grilu asi 20-25 minut za občasného otáčení a potírání marinádou
4. Před podáváním posypeme křidélka sezamovými semínky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy