REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí křídla na kari

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na marinovaná kuřecí křídla připravená na grilu v alobalových miskách.


Ingredience:
8-12 kskuřecích křídel
4 ksvaječné žloutky
2 ksvětší kusy čerstvého zázvoru
100 mlsójového oleje
6 lžicmletého kari koření
4 lžícetekutého medu
4 lžičkysemínek koriandru
bílý mletý pepř
sůl
alobalové misky na grilování

Postup:

1. Oloupaný zázvor nakrájíme ne jemno a rozmixujeme se žloutky, olejem solí a pepřem
2. Do vzniklého krému vmícháme kari koření, med a rozdrcený koriandr
3. Kuřecí stehna opláchneme, osušíme, okořeníme pepřem a potřeme připravenou marinádou
4. Maso necháme nejméně dvě hodiny přikryté při pokojové teplotě marinovat
5. Pastu z křidélek seškrábeme, na 4 alobalové misky vyskládáme kuřecí křídla
6. Maso grilujeme asi 15 minut po každé straně, během grilování často obracíme a případně zlehka potíráme zbylou pastou.

Doporučení:

Medové marinády se rády připalují, proto je raději před grilováním odstraníme i tak je lepší grilované maso opékat velmi, velmi pozvolna a opravdu často obracet, jen tak se nám nebude připalovat!

Poznámka:

Jako přílohu servírujeme různě upravené zeleninové saláty a čerstvé pečivo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy