Kousky kuřecího masa naložené v marinádě z třtinového cukru, pomerančového džusu a kůry, sypané sezamem, podávané s grilovanými žampiony a salátem.
Ingredience:
500 g | kuřecího masa (stehenní nebo prsní řízky) |
12 ks | 12 žampionů |
Marináda: | |
5 lžiček | třtinového cukru |
4 lžičky | sezamových semínek |
1 lžička | sušené a rozdrcené pomerančové kůry |
1 dl | pomerančového džusu |
1 dl | oleje |
bílý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso očistíme, osušíme, nakrájíme na dlouhé proužky nebo kousky cca 6×6 cm a naložíme do marinády, kterou jsme vytvořili pečlivým smícháním všech surovin kromě soli
2. Maso necháme hodinu rozležet, pak je na 15 minut vyjmeme z lednice a ogrilujeme na trošce oleje
3. Stejně tak opečeme i žampiony, které pokrájíme na poloviny nebo čtvrtky (podle toho, jak jsou velké), předem potřeme olejem a lehce osolíme
4. Maso i žampiony nakonec na talíři lehce osolíme, maso posypeme semínky, která jsme na suché pánvi lehce opražili
5. Podáváme s jakýmkoli pečivem nebo s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem, výborné je i ovocné nebo cibulové chutney.
Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.