REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí kousky v pomerančové marinádě se sezamovými semínky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky kuřecího masa naložené v marinádě z třtinového cukru, pomerančového džusu a kůry, sypané sezamem, podávané s grilovanými žampiony a salátem.


Ingredience:
500 gkuřecího masa (stehenní nebo prsní řízky)
12 ks12 žampionů
Marináda:
5 lžičektřtinového cukru
4 lžičkysezamových semínek
1 lžičkasušené a rozdrcené pomerančové kůry
1 dlpomerančového džusu
1 dloleje
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Maso očistíme, osušíme, nakrájíme na dlouhé proužky nebo kousky cca 6×6 cm a naložíme do marinády, kterou jsme vytvořili pečlivým smícháním všech surovin kromě soli
2. Maso necháme hodinu rozležet, pak je na 15 minut vyjmeme z lednice a ogrilujeme na trošce oleje
3. Stejně tak opečeme i žampiony, které pokrájíme na poloviny nebo čtvrtky (podle toho, jak jsou velké), předem potřeme olejem a lehce osolíme
4. Maso i žampiony nakonec na talíři lehce osolíme, maso posypeme semínky, která jsme na suché pánvi lehce opražili
5. Podáváme s jakýmkoli pečivem nebo s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem, výborné je i ovocné nebo cibulové chutney.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy