Marinovaná kuřecí prsíčka, opečená na oleji se zeleninou, cibulkami a sezamovými semínky.
Ingredience:
600 g | kuřecích prsou |
250 g | mražené zeleninu na čínu s bambusovými výhonky |
2 lžíce | sójové omáčky |
2 lžíce | ústřičné omáčky |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | rýžového vína |
1 lžíce | sezamových semínek |
1 ks | svazku jarní cibulky |
špetka chilli koření | |
špetka koření wu-fen (čínská směs) | |
špetka soli |
Postup:
1. Očištěná kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky
2. Do misky dáme sójovou omáčku, ústřičnou omáčku, rýžové víno, špetku chilli koření, špetku koření wu-fen, sůl, lžíci oleje, vše dobře promícháme, vložíme nakrájené maso a dáme na 30 minut do chladu odležet
3. V pánvi, nejlépe ve woku, rozehřejeme zbylý olej, zprudka na něm opečeme marinované kousky kuřecích prsíček, přidáme mraženou zeleninu, očištěné, nadrobno nasekané cibulky, opět krátce orestujeme, nakonec vsypeme sezamová semínka a krátce vše opečeme.
Podáváme s vařenou rýží.
Poznámka:Koření wu-fen je čínská směs, která obsahuje zázvor, hřebíček, šafrán, kurkumu a skořici.