REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí kousky na cibuli a paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky kuřecího masa zprudka orestované spolu s cibulí a paprikami pěkně doměkka, pak mírně podlité chvíli podušené pod pokličkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gkuřecího masa (prsa nebo nohy bez kůže)
2 ksmasité papriky
1 ksvětší cibule
3-4 lžícekečupu
2 lžičkycukru
pepř
sůl

Postup:
  1. Na nudličky nebo menší kostky pokrájené kuřecí maso hodíme na pánev s trochou oleje spolu s oloupanou, na tenká kolečka pokrájenou cibulí
  2. Za občasného míchání, restujeme zprudka, ze všech stran, osolíme a okořeníme pepřem
  3. Jakmile se maso zatáhne a cibule mírně zezlátne, přidáme do pánve na nudličky pokrájenou masitou papriku zbavenou jadřince
  4. Mírně podlijeme vodou nebo vývarem a nejlépe pod pokličkou tak 5 minut vše podusíme
  5. Nakonec směs ochutíme kečupem, mírně osladíme, promícháme a již jen krátce provaříme.
Doporučení:

Podáváme s rýží, těstovinami nebo různě upravenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy