Na kousky nakrájené kuřecí maso marinované v jogurtu ochuceném kari kořením, pepřem a solí, orestované na oleji.
Ingredience:
1 ks | kuřete |
1 ks | cibule |
1 ks | stroužku česneku |
1 kelímek | bílého jogurtu |
2-3 lžičky | kari koření |
mletý zázvor | |
pepř | |
sůl | |
olej na smažení |
Postup:
1. Vykostěné kuře nakrájíme na menší kousky
2. Maso dáme do misky a přidáme jogurt promíchaný s 2 lžičkami soli, špetkou pepře a kari kořením, necháme 40-60 minut odležet
3. Na rozehřátým oleji osmahneme dozlatova nasekanou cibuli a česnek, ochucený zázvorem
4. Přidáme maso i s jogurtem a na mírném plameni, za stálého míchání smažíme, dokud maso nezměkne
5. Dle chuti přisolíme a podáváme s vařenou rýží .