REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí kari (Tori kari)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kousky nakrájené kuřecí maso marinované v jogurtu ochuceném kari kořením, pepřem a solí, orestované na oleji.


Ingredience:
1 kskuřete
1 kscibule
1 ksstroužku česneku
1 kelímekbílého jogurtu
2-3 lžičkykari koření
mletý zázvor
pepř
sůl
olej na smažení

Postup:

1. Vykostěné kuře nakrájíme na menší kousky
2. Maso dáme do misky a přidáme jogurt promíchaný s 2 lžičkami soli, špetkou pepře a kari kořením, necháme 40-60 minut odležet
3. Na rozehřátým oleji osmahneme dozlatova nasekanou cibuli a česnek, ochucený zázvorem
4. Přidáme maso i s jogurtem a na mírném plameni, za stálého míchání smažíme, dokud maso nezměkne
5. Dle chuti přisolíme a podáváme s vařenou rýží .

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy