Z rozemletých kuřecích prsou a dalších ingrediencí namíchaná masová směs, vytvarovaná do tvaru karbanátků, pak usmažená v oleji nebo upečená v troubě dozlatova.
Ingredience:
500 g | kuřecích prsou nebo stehenních plátků |
100 g | tvrdého sýru (eidam, gouda ...) |
cca 8 ks | sušených rajčat naložených v oleji |
2-3 ks | stroužky česneku |
1 ks | menší cibule |
1 ks | vejce (není ale nutné, směs drží dobře) |
1 lžička | sladké mleté papriky |
zelená petrželka | |
strouhanka | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Maso umeleme na masovém strojku
2. Přidáme k němu nakrájená sušená rajčata, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, rozdrcený česnek, na jemno nakrájenou cibuli, koření a posekanou petrželku, směs osolíme a důkladně promícháme, necháme uležet alespoň půl hodiny v lednici
3. Ze směsi vytvarujeme karbanátky, lehce je obalíme ve strouhance a opečeme pozvolna klasicky na pánvi s olejem nebo je vložíme do trouby, lehce potřené olejem, a pečeme na 180-200 °C dozlatova.
Podávala jsem s celerovými hranolkami. Foto-postup zde: Kuřecí karbanátky se sušenými rajčaty a sýrem
Poznámka:Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….
Kuřecí kapsa se sýrovou nádivkou
Kuřecí kousky v popcornové strouhance s bylinkovým dipem