REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí kapsy plněné špenátem a mozzarellou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naklepané pátky kuřecích prsou pokladené podušeným špenátem a kousky mozzarelly, přehnuté a zajištěné párátky, zprudka opečené, servírované se smetanovou omáčkou připravenou z výpeku po mase.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvětší kuřecí prsa
4 ksstroužky česneku
1 ksmenší cibule
1 balenímozzarelly
1 kelímeksmetany
200 gmrazeného sekaného spěnátu
1 lžičkaškrobu
voda nebo vývar
máslo
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme, necháme chvíli odležet
  2. Připravíme si špenát; cibuli nakrájíme na jemno, necháme ji zesklovatět na pánvi na oleji, přidáme špenát, zamícháme, necháme zredukovat tekutinu, osolíme, okořeníme pepřem, dochutíme dvěma prolisovanými stroužky česneku, necháme prochladnout
  3. Na připravené plátky poklademe špenát, kousky mozzarelly, každý plátek přehneme a zajistíme párátky
  4. Na oleji kapsy z obou stran zprudka orestujeme, přidáme lžičku másla, mírně podlijeme vodou nebo vývarem, zalijeme smetanou a necháme 8 až 10 minut dusit pod pokličkou
  5. Kapsy vyjmeme, omáčku dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem, zahustíme trochou škrobu rozpuštěného v malém množství studené vody, ještě chvíli vše provaříme
  6. Jednotlivé kuřecí kapsy servírujeme šikmo překrojené, podlité smetanovou omáčkou.
Doporučení:

Větší kuřecí prsa nemusíme naklepávat, ale vyřízneme do nich opatrně kapsu, kterou pak můžeme plnit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy