Naklepané pátky kuřecích prsou pokladené podušeným špenátem a kousky mozzarelly, přehnuté a zajištěné párátky, zprudka opečené, servírované se smetanovou omáčkou připravenou z výpeku po mase.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | větší kuřecí prsa |
4 ks | stroužky česneku |
1 ks | menší cibule |
1 balení | mozzarelly |
1 kelímek | smetany |
200 g | mrazeného sekaného spěnátu |
1 lžička | škrobu |
voda nebo vývar | |
máslo | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme, necháme chvíli odležet
- Připravíme si špenát; cibuli nakrájíme na jemno, necháme ji zesklovatět na pánvi na oleji, přidáme špenát, zamícháme, necháme zredukovat tekutinu, osolíme, okořeníme pepřem, dochutíme dvěma prolisovanými stroužky česneku, necháme prochladnout
- Na připravené plátky poklademe špenát, kousky mozzarelly, každý plátek přehneme a zajistíme párátky
- Na oleji kapsy z obou stran zprudka orestujeme, přidáme lžičku másla, mírně podlijeme vodou nebo vývarem, zalijeme smetanou a necháme 8 až 10 minut dusit pod pokličkou
- Kapsy vyjmeme, omáčku dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem, zahustíme trochou škrobu rozpuštěného v malém množství studené vody, ještě chvíli vše provaříme
- Jednotlivé kuřecí kapsy servírujeme šikmo překrojené, podlité smetanovou omáčkou.
Větší kuřecí prsa nemusíme naklepávat, ale vyřízneme do nich opatrně kapsu, kterou pak můžeme plnit.