REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí frikasé (frikassée)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dušené porce kuřete se žampióny a kořením.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
4 ksporcí kuřete
1 ksžloutku
1 kscibule
1/2 kscitrónu
250 gmalých žampiónů
60 gmásla
40 ghladké mouky
bobkový list
mletý pepř
petrželka
tymián
sůl

Postup:

1. Porce kuřete osolíme, opepříme a dusíme na malém kousku rozehřátého másla doměkka, při dušení podléváme horkou vodou a přeléváme šťávou
2. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, dobře promícháme a přidáme k poloměkkému kuřeti společně s kořením, nadrobno nasekanou petrželkou a cibulí
3. Žampióny spaříme vařící vodou a v troše osolené vody podusíme doměkka
4. Měkké porce kuřete vyndáme, omáčku přecedíme, přidáme žampióny, žloutek rozmíchaný ve dvou lžících vody, citrónovou šťávu, prohřejeme, ale nevaříme
5. Porce kuřete přelijeme na talířích omáčkou a podáváme.

Doporučení:

Příloha: Malé toasty opečené na oleji.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy