REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí čtvrtky ve smetaně s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí maso s jablky a sladkou smetanou.


Ingredience:
4 kskuřecích čtvrtek
2 ksjablek
1 ksmenší cibule
1/4 lsladké smetany
100 gceleru
50 gmásla
20 ghladké mouky
mletý pepř
nové koření
hřebíček
sůl

Postup:

1. Dobře očištěné čtvrtky kuřete osolíme
2. Na rozpáleném másle zpěníme na drobno pokrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájený celer, na hrubo nastrouhaná, oloupaná jablka (bez jádřinců), hřebíček, nové koření, mletý pepř a vše krátce orestujeme
3. Do tohoto základu dáme maso, podlijeme vodou a dusíme na mírném ohni za občasného obracení masa do změknutí
4. Měkké maso vyjmeme, také hřebíček a nové koření
5. Mouku rozšleháme ve smetaně, přidáme do šťávy a dobře povaříme
6. Maso pak vložíme zpět do omáčky a krátce prohřejeme
7. Podle potřeby přisolíme.

Doporučení:

Podáváme např. s rýží nebo knedlíkem.

Poznámka:

K zahuštění můžeme použít Solamyl.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy