Kuřecí maso s jablky a sladkou smetanou.
Ingredience:
4 ks | kuřecích čtvrtek |
2 ks | jablek |
1 ks | menší cibule |
1/4 l | sladké smetany |
100 g | celeru |
50 g | másla |
20 g | hladké mouky |
mletý pepř | |
nové koření | |
hřebíček | |
sůl |
Postup:
1. Dobře očištěné čtvrtky kuřete osolíme
2. Na rozpáleném másle zpěníme na drobno pokrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájený celer, na hrubo nastrouhaná, oloupaná jablka (bez jádřinců), hřebíček, nové koření, mletý pepř a vše krátce orestujeme
3. Do tohoto základu dáme maso, podlijeme vodou a dusíme na mírném ohni za občasného obracení masa do změknutí
4. Měkké maso vyjmeme, také hřebíček a nové koření
5. Mouku rozšleháme ve smetaně, přidáme do šťávy a dobře povaříme
6. Maso pak vložíme zpět do omáčky a krátce prohřejeme
7. Podle potřeby přisolíme.
Podáváme např. s rýží nebo knedlíkem.
Poznámka:K zahuštění můžeme použít Solamyl.