Rozpečená bageta potřená máslem a obložená podušenou směsí z kuřecích jater, rajčat, šalotky a dalších ingrediencí.
Ingredience:
1 ks | velké bagety |
100 g | másla |
cherry rajčátka | |
čerstvé oregano | |
Na směs: | |
500 g | kuřecích jater |
200 g | sekaných rajčat z konzervy |
3 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | rajského protlaku |
1 lžíce | mleté sladké papriky |
3 ks | šalotek |
2 ks | stroužků česneku |
špetka oregana | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěná játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky
2. V pánvi na rozehřátém oleji osmahneme oloupané na drobno nakrájené šalotky a na plátky nasekané plátky česneku, přidáme játra a orestujeme je
3. Do směsi nejdříve vmícháme mletou papriku, poté rajčatový protlak, přilijeme rajčata, vše krátce podusíme a nakonec dochutíme špetkou oregana, solí a pepřem
4. Bagetu podélně rozkrojíme, nakrájíme na delší kousky, potom krajíčky potřeme máslem a v troubě rozpečeme dozlatova, pak na ně naneseme připravenou játrovou směs a toustíky dozdobíme rozpůlenými rajčátky i čerstvým oreganem.