REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecé játra na toustech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozpečená bageta potřená máslem a obložená podušenou směsí z kuřecích jater, rajčat, šalotky a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 ksvelké bagety
100 gmásla
cherry rajčátka
čerstvé oregano
Na směs:
500 gkuřecích jater
200 gsekaných rajčat z konzervy
3 lžíceolivového oleje
2 lžícerajského protlaku
1 lžícemleté sladké papriky
3 ksšalotek
2 ksstroužků česneku
špetka oregana
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěná játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky
2. V pánvi na rozehřátém oleji osmahneme oloupané na drobno nakrájené šalotky a na plátky nasekané plátky česneku, přidáme játra a orestujeme je
3. Do směsi nejdříve vmícháme mletou papriku, poté rajčatový protlak, přilijeme rajčata, vše krátce podusíme a nakonec dochutíme špetkou oregana, solí a pepřem
4. Bagetu podélně rozkrojíme, nakrájíme na delší kousky, potom krajíčky potřeme máslem a v troubě rozpečeme dozlatova, pak na ně naneseme připravenou játrovou směs a toustíky dozdobíme rozpůlenými rajčátky i čerstvým oreganem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy