REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře ve vinném těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce povařeného kuřete obalené ve vinném těstíčku a usmažené dozlatova.


Ingredience:
1 kskuřete
2 ksvajec
1 dlmléka
1 dlbílého vína
50 gtvrdého sýra
hladká mouka
olej na smažení
citron
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře krátce povaříme ve vařící osolené vodě, vyjmeme ho, necháme okapat, rozdělíme na porce, částečně vykostíme a vychladlé osolíme i pomoučíme
2. Bílé víno, mléko a rozklepnutá vejce rozšleháme, přidáme na jemno nastrouhaný sýr i hladkou mouku a vše vyšleháme na středně husté těstíčko
3. Porce kuřete namočíme v připraveném těstíčku a na rozehřátém oleji zvolna smažíme po obou stranách dozlatova
4. Podáváme s vařenými bramborami a míchaným salátem, ke každé porci přidáme dílek citronu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy