Povařené porce kuřete obalené v mouce a těstíčku, usmažené dozlatova.
Ingredience:
1 ks | kuřete |
1,5 l | vody |
0,5 l | bílého vína |
sůl | |
Na těstíčko: | |
1 ks | bílého jogurtu |
1 ks | vejce |
1 ks | svazku petrželky |
1 ks | svazku kopru |
1 ks | svazku pažitky |
špetka cukru | |
sůl | |
Na obalení: | |
hladká mouka |
Postup:
1. V hrnci přivedeme k varu bílé víno, vodu a sůl, vložíme rozpůlené očištěné kuře, teplotu snížíme a necháme 15 minut vařit
2. Z bílého jogurtu, vejce, na drobno nasekaných bylinek, soli a cukru připravíme těstíčko
3. Kuře z hrnce vyndáme, osušíme, naporcujeme a obalíme v hladké mouce a pak v těstíčku
4. Potom smažíme ve fritéze 10 minut při 170 °C.