REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře uvařené se zeleninou se světlě nažloutlou jemnou omáčkou.


Ingredience:
4 ksčtvrtek kuřete
2 ksmrkve
1 a 1/4 ksmenšího celeru
1 kscibule
1/2 kscitrónu
1,25 lvody
0,2 lmléka
40 gmásla
40 ghladké mouky
mletý muškátový oříšek
petrželová nať
sůl

Postup:

1. Dobře očištěné kuřecí čtvrtky vložíme do hrnce a zalijeme mírně osolenou vařící vodou
2. Přikryté vaříme asi 15 minut
3. Pak přidáme oloupanou, na čtvrtky rozkrájenou cibuli, očištěnou zeleninu a maso vaříme doměkka
4. Maso z vývaru vyjmeme a vývar přecedíme
5. Na rozpáleném másle osmahneme hladkou mouku, zalijeme procezeným vývarem, rozšleháme, uvedeme do varu a zvolna vaříme za občasného míchání asi 15 minut
6. Během vaření okořeníme mletým muškátovým oříškem, ke konci varu přidáme mlékoa omáčku jen krátce povaříme
7. Do hotové omáčky přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer
8. Podle potřeby přisolíme, dochutíme citrónovou šťávou a již jen prohřejeme
9. Nakonec do omáčky dáme maso a na drobno nakrájenou petrželku, v případě potřeby zahustíme solamylem, nebo hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody.

Doporučení:

Podáváme např. s rýží, těstovinami nebo knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy