Porce kuřete upečené na cibulovém základě doměkka, podávané přelité ořechovou omáčkou.
Ingredience:
1 ks | kuřete |
1 ks | cibule |
1 ks | žloutku |
3 lžíce | másla |
2 lžíce | na drobno nasekaných jader vlašských ořechů |
1 lžíce | hladké mouky |
1/2 hrnku | smetany ke šlehání |
citronová šťáva | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné kuře opláchneme, osušíme, naporcujeme a osolíme
2. Na části rozehřátého másla zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme porce kuřete, po obou stranách opečeme, podlijeme trochou vody a pečeme doměkka za občasného přelévání vypečenou šťávou
3. Měkké maso vyndáme, šťávu zahustíme hladkou moukou, přidáme zbylé máslo, podle potřeby rozředíme horkou vodou a krátce povaříme
4. Nakonec vmícháme na drobno nasekané vlašské ořechy, trochu citronové šťávy a smetanu rozmíchanou se žloutkem
5. Maso vrátíme zpět, omáčku pak už nevaříme, pouze v ní porce kuřete prohřejeme.