REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře po horácku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce dušeného kuřete přelitá šťávou s vložkou na plátky nakrájených žampiónů, klobásy a rajčat.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 ksočištěného kuřete
50 gžampiónů
50 gklobásy
50 grajčat
40 gbílého vína
35 gcibule
30 gslaniny bez kůže
30 gmásla
16 ghladké mouky
mletý černý pepř
voda na podlití
sůl

Postup:

1. Dobře omyté kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a pak zprudka opečeme na másle
2. Maso podlijeme a dusíme doměkka
3. Měkké kuře vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme dozlatova, zalijeme vodou a dobře rozvaříme
4. Slaninu nakrájíme na kostičky, necháme roztavit, přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji dorůžova
5. Do základu vložíme očištěné, na plátky nakrájené žampióny, klobásu, rajčata a šťávu z pečených kuřat
6. Vše podusíme, přidáme víno, dochutíme solí a ještě chvíli povaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy