REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře je šťavnaté, výrazné chuti po zelenině.


Ingredience:
1 ksvětšího kuřete
400 gkuřecího vývaru
40 ghladké mouky
3 lžíceoleje
2 ksmenší cibule
2 ksmrkve
1 kspetržele
1 kssilnějšího plátku celeru
1 ksmenší brokolice
3 ksstroužků česneku
mletý pepř
mletá paprika
sůl

Postup:

1. Dobře očištěné kuře osolíme na povrchu i uvnitř, opepříme a dáme na pekáč
2. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme mletou paprikou, krátce zpěníme a zalijeme polovinou drůbežího vývaru
3. Očištěnou zeleninu (mrkev, petržel, celer) nakrájíme na nudličky
4. Zeleninu přidáme do paprikového základu a nalijeme na kuře
5. Během pečení občas kuře obracíme, poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vývarem
6. Kuře pečeme doměkka
7. Měkké kuře vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme za stálého míchání zbylým vývarem a krátce povaříme
8. Přidáme uvařenou brokolici, prolisovaný česnek a sůl
9. Kuře rozporcujeme a přeléváme zeleninovou směsí.

Doporučení:

– Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy