REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na rožni

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Indie na chutné marinované kuře.


Ingredience:
1 kskuřete
máslo
Marináda:
4 ksstroužky česneku
1 lžičkarozpuštěného másla
1 lžičkamletého zázvoru
1 lžičkaoleje
1 lžičkachilli nebo pálivé papriky
1 lžičkasoli
1 lžičkavorčestru
1/2 lžičkypráškového cukru
2 lžícebílého jogurtu

Postup:

1. Celé kuře stáhneme z kůže a vidličkou maso pořádně popícháme
2. Všechny ingredience důkladně smícháme a vytvoříme tak pikantní marinádu, kterou rozetřeme uvnitř i na povrchu kuřete
3. Pak kuře položíme na talíř a uložíme na 24 hodin do ledničky
4. Druhý den kuře rožníme na grilu nebo pečeme v troubě dozlatova (mezi pečením poléváme rozpuštěným máslem).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy