REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na rožni nadité masáky, paprikami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku v alobalu rožněné kuře, naplněné nádivkou z masáků (muchomůrek růžovek) a paprik, obalené do plátků anglické slaniny.


Ingredience:
1 kskuřete v celku
2 ksvětší masité papriky
250 gmasáků (muchomůrky růžovky)
100 ganglické slaniny
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné klobouky masáků nakrájíme na menší kousky, omyté papriky zbavené jadřinců nakrájíme na nudličky
2. Houby s paprikami promícháme, osolíme, okořeníme pepřem a směsí naplníme vnitřek kuřete
3. Kuře obalíme do plátků slaniny, zabalíme do alobalu, který na obou koncích pevně sepneme třeba drátkem
4. Takto připravené nadité kuře napíchneme na otočnou jehlu a pozvolna, za pomalého otáčení, rožníme na mírném ohni
5. Hotové kuře opatrně rozbalíme, aby nevytekla šťáva, rozdělíme na porce, které přelijeme šťávou a podáváme s čerstvými rajčaty a chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy