Pečené kuře s podušenou zeleninou a žampióny.
Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby: | |
1 ks | kuřete (asi 1200 g) |
10 ks | žampiónů |
3 ks | jarní cibulky |
2 ks | paprik |
400 g | rajčat |
100 g | šunky |
100 ml | olivového oleje |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné a omyté kuře naporcujeme na 4 díly a osolíme
2. Do hlubokého hrnce nalijeme polovinu oleje, vložíme porce kuřete a ve vyhřáté troubě pečeme při 200 °C asi 35 minut, během pečení maso podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou
3. Cibulky očistíme a nakrájíme na malé kousky
4. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky, šunku na nudličky, oloupaná rajčata na osminky a očištěné papriky na proužky
5. Vše osmahneme na zbylém oleji, opepříme, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 15 minut
6. Připravenou směs přidáme ke kuřeti a společně dusíme ještě asi 20 minut
7. Hotový pokrm chutná teplý i studený.
– Příloha: Vařené brambory, rýže i čerstvé pečivo.