REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na pivě s ovocnou rýží

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečené porce kuřete, dopečené v troubě na cibulce, podlévané světlým pivem, servírované s dušenou rýží ochucenou kompotovaným ovocem a kari.


Ingredience:
1 kskuřete
1 ksžemle (rohlíku)
120 gcibule
100 gmásla
50 grozinek
1 dlsvětlého piva (nejlépe 12°)
trochu kuřecího vývaru
mletý pepř
sůl
Na přílohu:
400 gdušené nebo vařené rýže
100 gkompotovaných broskví nebo jablek
nepatrné množství kari

Postup:

1. Očištěné a myté kůře rozporcujeme na čtvrtky, které osolíme a okořeníme pepřem
2. V hrnci na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli
3. Do cibulového základu vložíme připravené čtvrtky kuřete a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme doměkka, při pečení občas kuře přeléváme vypečenou šťávou, do kterého podle potřeby přiléváme vývar
4. Upečené, měkké porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme žemlí namočenou v pivě (žemli nevymačkáváme), dobře provaříme a nakonec omáčku protlačíme cedníkem
5. K procezené šťávě přidáme předem ve vodě namočené rozinky, upečené porce kuřete a společně vše ještě krátce povaříme.

Příprava ovocné rýže:
Do dušené nebo vařené rýže přimícháme na kostičky nakrájené kompotované ovoce, okořeníme kari kořením, dobře prohřejeme a podáváme ke kuřeti jako přílohu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy