REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na pivě s ovocnou rýží

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečené porce kuřete, dopečené v troubě na cibulce, podlévané světlým pivem, servírované s dušenou rýží ochucenou kompotovaným ovocem a kari.


Ingredience:
1 kskuřete
1 ksžemle (rohlíku)
120 gcibule
100 gmásla
50 grozinek
1 dlsvětlého piva (nejlépe 12°)
trochu kuřecího vývaru
mletý pepř
sůl
Na přílohu:
400 gdušené nebo vařené rýže
100 gkompotovaných broskví nebo jablek
nepatrné množství kari

Postup:

1. Očištěné a myté kůře rozporcujeme na čtvrtky, které osolíme a okořeníme pepřem
2. V hrnci na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli
3. Do cibulového základu vložíme připravené čtvrtky kuřete a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme doměkka, při pečení občas kuře přeléváme vypečenou šťávou, do kterého podle potřeby přiléváme vývar
4. Upečené, měkké porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme žemlí namočenou v pivě (žemli nevymačkáváme), dobře provaříme a nakonec omáčku protlačíme cedníkem
5. K procezené šťávě přidáme předem ve vodě namočené rozinky, upečené porce kuřete a společně vše ještě krátce povaříme.

Příprava ovocné rýže:
Do dušené nebo vařené rýže přimícháme na kostičky nakrájené kompotované ovoce, okořeníme kari kořením, dobře prohřejeme a podáváme ke kuřeti jako přílohu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy