REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na paprice trochu jinak

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené kuřecí stehna i s kostí, servírovaná podlitá smetanovou omáčkou připravenou z výpeku po pečeném mase a dalších ingrediencí.


Ingredience:
4 ks (500 g)kuřecí stehenní řízky s kostí
250 mlvývaru nebo voda + kuřecí gelový bujon Knorr
1 lžícemásla
1 lžíceoleje
1 lžičkamleté sladké papriky
voda
sůl
Na omáčku:
500 mlmléka
250 mlsmetany ke šlehání 30 %
2 lžícemleté sladké papriky (slovenská nebo maďarská)
2 lžícehladké mouky
2 lžícemásla
1 kscibule
(cukr)
sůl

Postup:

1. Maso omyjeme, osušíme, potřeme olejem, osolíme a vmasírujeme do něj papriku
2. Do pekáčku dáme tuk, podlejeme trochou bujonu a dáme péci do trouby zvyklým způsobem do měkka, během pečení přelévámekuře výpekem a podle potřeby podléváme vodou
3. Poté maso vyjmeme a udržujeme v teple, výpek si ponecháme
4. V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět, přidáme mouku a papriku a minutku mícháme, přidáme mléko, sůl a smetanu, na mírném ohni prováříme cca 15 minut a podle potřeby dochutíme solí, můžeme přidat špetku cukru pro zvýraznění chuti
5. Přidáme výpek z masa a promícháme, tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka nebo propasírujeme přes jemné sítko, úplně na závěr můžeme přidat oříšek másla
6. Podáváme s knedlíky nebo například s gnocchi.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy