REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na kmíně s kysanou smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osolené půlky kuřete posypané kmínem, potřené máslem a polité zakysanou smetanou, na grilu opečené dozlatova.


Ingredience:
1 ksmalého kuřete
1 dlzakysané smetany
4 lžícemásla
mletý kmín
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře opláchneme, rozpůlíme a zbavíme vnitřních kostí
2. Pak nařízneme v kloubech, osolíme, posypeme mletým kmínem, potřeme rozpuštěným máslem a polijeme zakysanou smetanou
3. Urovnáme na grilovací rošt a grilujeme nejdříve na vnitřní straně 6 minut, poté obrátíme a grilujeme znovu 6 minut, během grilování potíráme rozpuštěným máslem a poléváme zakysanou smetanou.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší a hlávkovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy